Naukowo przy kawie

Sok z buraka i aktywność fizyczna jako czynniki usprawniające funkcjonowanie mózgu osób starszych

Sok z buraka i aktywność fizyczna jako czynniki usprawniające funkcjonowanie mózgu osób starszych

Autorzy najnowszych badań zaobserwowali zwiększoną zdolność mózgu do tworzenia nowych połączeń nerwowych u osób starszych po wprowadzeniu do diety soku z buraków. Połączenie ćwiczeń fizycznych oraz...


Naukowo przy kawie

Prozdrowotne właściwości ziela czystka

Prozdrowotne właściwości ziela czystka

Pojedynek między czynnikami chorobowymi, a stanem równowagi organizmu to nie zawsze wyrównane zawody. Od strony zagrożeń, można powiedzieć tutaj o wysokim niebezpieczeństwie płynącym ze strony wolnych rodników,...


Naukowo przy kawie

Ashwagandha – naturalny adaptogen dla ponadprzeciętnych ludzi

Ashwagandha – naturalny adaptogen dla ponadprzeciętnych ludzi

Witania ospała (łac. Withania somnifera), indyjski żeń-szeń, ashwagandha… To nazwy niezwykłego zioła adaptogennego, stosowanego już od tysięcy lat w medycynie ajurwedyjskiej. Hindusi są zdania, że stanowi ona remedium na...


Naukowo przy kawie

Dieta DASH w leczeniu zespółu policystycznych jajników

Dieta DASH w leczeniu zespółu policystycznych jajników

Zespół policystycznych jajników (PCOS) to metaboliczno-endokrynna choroba, która objawia się najczęściej hiperandrogenizmem, nieregularnymi miesiączkami, problemami z zajściem w ciążę, problemami z utrzymaniem...


Naukowo przy kawie

Krótka charakterystyka procesu krystalizacji miodów

Krótka charakterystyka procesu krystalizacji miodów

Cechą charakterystyczną każdego rodzaju miodu jest zachodzący w nim proces krystalizacji, którego szybkość jest zależna od wielu czynników: zarówno fizycznych jak i związanych ze składem chemicznym i rodzajem...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif