Przegląd prasy

Makaron shirataki – bezkaloryczny przysmak

Makaron shirataki – bezkaloryczny przysmak

W obecnych czasach na sklepowych półkach możemy znaleźć mnogość produktów zero kalorii. Od napojów gazowanych, przez sosy, po makarony. Tak, właśnie taką nowością mogą cieszyć się konsumenci pragnący...


Naukowo przy kawie

Alkohol w diecie – czy jest dozwolony?

Alkohol w diecie – czy jest dozwolony?

Dla atrakcyjnego wyglądu ludzie są w stanie zrobić naprawdę wiele. Jednak w gabinecie dietetyka bardzo powszechne jest następujące zjawisko: mimo stuprocentowej mobilizacji, pacjenci nalegają, aby zostawić w ich diecie chociaż...


Zapowiedzi wydarzeń

Przeniesienie terminu II konferencji „Experts of Microbiota” 12 września  2020 r. Katowice

Przeniesienie terminu II konferencji „Experts of Microbiota” 12 września 2020 r. Katowice

W trosce o bezpieczeństwo organizatorzy II konferencji "Experts of Microbiota" zdecydowali się na przeniesienie wydarzenia na 12 września 2020 r.


Naukowo przy kawie

Regeneracja stanu psychofizycznego – żeń-szeń

Regeneracja stanu psychofizycznego – żeń-szeń

„Wyczerpanie” organizmu to stan, który zapewne większość z nas doświadczyło w swoim życiu. Z fizjologicznego punktu widzenia stany lękowe, depresje oraz sam stres ściśle związany jest z wydzielaniem kortyzolu....


Przegląd prasy

Kwasy tłuszczowe omega-3 zapobiegają najczęstszej przyczynie zgonów w Polsce

Kwasy tłuszczowe omega-3 zapobiegają najczęstszej przyczynie zgonów w Polsce

Kwasy tłuszczowe omega-3 zaliczane są do PUFAs (Polyunsaturated Fatty Acids) – wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarczanie ich z zewnątrz jest niezbędne, z uwagi na to, że synteza EPA i DHA jest blokowana w...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2024 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif