Przegląd prasy

Kwasy tłuszczowe omega-3 zapobiegają najczęstszej przyczynie zgonów w Polsce

Kwasy tłuszczowe omega-3 zapobiegają najczęstszej przyczynie zgonów w Polsce

Kwasy tłuszczowe omega-3 zaliczane są do PUFAs (Polyunsaturated Fatty Acids) – wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarczanie ich z zewnątrz jest niezbędne, z uwagi na to, że synteza EPA i DHA jest blokowana w...


Przegląd prasy

Ekstrakt z pestek winogron ochroną jelit przed zapaleniem

Ekstrakt z pestek winogron ochroną jelit przed zapaleniem

Jak dowodzą hiszpańscy naukowcy, bogate w proantocyjanidyny ekstrakty z pestek winogron mogą chronić jelita przed zmianami spowodowanymi dietami wysokotłuszczową oraz wysokowęglowodanową.


Przegląd prasy

Unikatowy skład aminokwasowy komosy ryżowej

Unikatowy skład aminokwasowy komosy ryżowej

Komosa ryżowa, inaczej nazywana quinoa, to pseudozboże z którym do czynienia mieli już nasi dziadkowie. Obecnie święci triumfy i coraz częściej możemy zobaczyć ją na sklepowych półkach. Jej imię rozsławił w 2013...


Zapowiedzi wydarzeń

II konferencja „Experts of Microbiota” 20 marca 2020 r. Katowice

II konferencja „Experts of Microbiota” 20 marca 2020 r. Katowice

  Już 20 marca w Katowicach odbędzie się II konferencja „Experts of Microbiota". Będzie to multidyscyplinarne wydarzenie, przedstawiające aktualny stan wiedzy na temat roli mikrobiomu jelitowego oraz jego...


Przegląd prasy

Nowy suplement żelaza z białkiem serwatkowym

Nowy suplement żelaza z białkiem serwatkowym

Naukowcy z Federalnego Instytutu Technologii w Zurychu stworzyli nowy suplement łącząc nanofibryle białek serwatkowych oraz nanocząstki żelaza. Po przeprowadzeniu badań zaobserwowano korzystny wpływ tego zawiązku na organizmy...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif