W tym dziale zamieszczamy recenzowane publikacje naukowe.




Krótkie doniesienie

Zastosowanie kwasu L-askorbinowego w technologii piwa

Zastosowanie kwasu L-askorbinowego w technologii piwa

Kwas L-askorbinowy to nie tylko jeden ze związków pełniących funkcję witaminy C. To również doskonały przeciwutleniacz który znalazł szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym, również w technologii wytwarzania piwa. W...


Publikacja przeglądowa

Udział związków fenolowych w mechanizmie obrony przeciwrodnikowej

Udział związków fenolowych w mechanizmie obrony przeciwrodnikowej

Procesy wolnorodnikowe można uznać za uniwersalny mechanizm powstawania wielu schorzeń ustrojowych w wyniku których w tkankach występują zmiany niedokrwienne, zwyrodnieniowe. Za zmniejszającą się wraz z wiekiem aktywność...


Krótkie doniesienie

Wpływ reaktywnych form tlenu na jakość piwa

Wpływ reaktywnych form tlenu na jakość piwa

W doniesieniu zarysowano mechanizmy przyczyniające się do powstania tzw. "reaktywnych form tlenu", które biorąc udział w procesach utleniania składników piwa przyczyniają się do pogorszenia cech jakościowych tego...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif