W tym dziale zamieszczamy recenzowane publikacje naukowe.




Publikacja przeglądowa

Olej kokosowy- właściwości i znaczenie w diecie człowieka

Olej kokosowy- właściwości i znaczenie w diecie człowieka

Olej kokosowy jest tłuszczem, który wśród konsumentów wzbudza wiele skrajnych emocji. Przez swoich zwolenników często określany jest mianem „najzdrowszego z tłuszczów”, z kolei jego...


Publikacja przeglądowa

Sposób żywienia dzieci w wieku przedszkolnym

Sposób żywienia dzieci w wieku przedszkolnym

Nawyki żywieniowe człowieka zaczynają kształtować się już w okresie wczesnego dzieciństwa. Odstępstwa od zaleceń racjonalnej diety, popełniane przez najmłodszych utrwalają się i negatywnie wpływają na późniejszy...


Publikacja przeglądowa

Nowotwór jelita grubego - dieoprofilaktyka

Nowotwór jelita grubego - dieoprofilaktyka

Najczęstszą przyczyną zgonów w Polsce jak i na całym świecie, tuż po chorobach układu krążenia, są choroby nowotworowe. Ze względu na ciągły wzrost zachorowań należy zwrócić szczególnie uwagę na...


Publikacja przeglądowa

Znaczenie probiotyków w diecie człowieka

Znaczenie probiotyków w diecie człowieka

W obecnych czasach odżywianie to nie tylko zaspokojenie głodu ale także możliwość wpływania na stan zdrowia. Żywność o zaprogramowanych właściwościach prozdrowotnych, nazywana żywnością funkcjonalną, spożywana jest przez...


Publikacja przeglądowa

Żywieniowe i funkcjonalne właściwości błonnika pokarmowego

Żywieniowe i funkcjonalne właściwości błonnika pokarmowego

Codzienna dieta powinna dostarczać organizmowi odpowiednią ilość składników odżywczych. Obok tych składników ważną funkcję żywieniową spełnia błonnik pokarmowy, który jest nietrawiony i niewchłaniany z...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2024 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif