W tym dziale zamieszczamy recenzowane publikacje naukowe.




Publikacja przeglądowa

Wina - klasyfikacja, proces produkcji, właściwości prozdrowotne

Wina - klasyfikacja, proces produkcji, właściwości prozdrowotne

Wino towarzyszy człowiekowi od zarania dziejów. Przez cały ten czas proces jego wytwarzania ewolułował, a umiejętność jego wytwarzania rozprzestrzeniła się. Wynikiem tych procesów jest ogromna liczba rodzajów...


Publikacja przeglądowa

Rola nienasyconych kwasów tłuszczowych w żywieniu człowieka

Rola nienasyconych kwasów tłuszczowych w żywieniu człowieka

Tłuszcze inaczej nazywane lipidami są istotnym składnikiem pokarmowym. Znajdują się powszechnie w takich produktach spożywczych jak: masło, smalec, oleje jadalne czy margaryny. Obok białek i węglowodanów tworzą trzecią...


Publikacja przeglądowa

Dietetyczne i farmakologiczne leczenie nadwagi i otyłości

Dietetyczne i farmakologiczne leczenie nadwagi i otyłości

W leczeniu nadwagi i otyłości kluczową rolę pełni edukacja żywieniowa i odpowiednio przygotowana dieta. Farmakologiczne wspomaganie leczenia nadwagi i otyłości powinno stanowić uzupełnienie procesu leczenia dietetycznego jedynie...


Publikacja przeglądowa

Rolnictwo ekologiczne

Rolnictwo ekologiczne

Rolnictwo ekologiczne stanowi jedną z najszybciej rozwijających się gałęzi rolnictwa na świecie, a zwłaszcza w Unii Europejskiej. Z roku na rok dostępna jest także coraz większa paleta ekologicznych produktów spożywczych....


Publikacja przeglądowa

Wina ryżowe, ich właściwości i proces produkcji na przykładzie sake

Wina ryżowe, ich właściwości i proces produkcji na przykładzie sake

Już od ponad 1700 lat produkowane są napoje alkoholowe, przygotowywane na bazie ryżu. W europie często napoje takie określa się mianem win ryżowych, głównie z uwagi na zawartość alkoholu, która plasuje się w przedziale od 14...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif