W tym dziale zamieszczamy recenzowane publikacje naukowe.




Publikacja przeglądowa

Żywieniowe i funkcjonalne właściwości błonnika pokarmowego

Żywieniowe i funkcjonalne właściwości błonnika pokarmowego

Codzienna dieta powinna dostarczać organizmowi odpowiednią ilość składników odżywczych. Obok tych składników ważną funkcję żywieniową spełnia błonnik pokarmowy, który jest nietrawiony i niewchłaniany z...


Publikacja przeglądowa

Enzymy w przemyśle spożywczym

Enzymy w przemyśle spożywczym

Intensywnie rozwijający się przemysł spożywczy poszukuje nowych technologii, które rozwiążą dotychczasowe problemy technologiczne - zmniejszą koszt produkcji, zwiększą produkcję przy jednoczesnej gwarancji wysokiej...


Publikacja przeglądowa

Owoce suszone – rynek, spożycie, charakterystyka produktów

Owoce suszone – rynek, spożycie, charakterystyka produktów

Owoce suszone stanowią produkt otrzymany ze świeżych owoców jednego gatunku, całych lub pokrojonych, obranych lub nieobranych ze skórki i wysuszonych w stopniu zapewniającym ich trwałość. Tak utrwalone owoce stanowią...


Publikacja przeglądowa

Grzyby dziko rosnące - wartość odżywcza i właściwości prozdrowotne

Grzyby dziko rosnące - wartość odżywcza i właściwości prozdrowotne

Grzyby dziko rosnące postrzegane są jako pozbawiony wartości odżywczej ale aromatyczny i smaczny składnik potraw. W ostatnich latach zwraca się coraz większą uwagę na właściwości owocników grzybów dziko...


Publikacja przeglądowa

Właściwości prozdrowotne mleka, Cz. II. Białka mleka

Właściwości prozdrowotne mleka, Cz. II. Białka mleka

Mleko stanowi cenne źródło białek, do których zaliczana jest przede wszystkim kazeina i białka serwatkowe. Składniki te odznaczają się licznymi właściwościami korzystnie wpływającymi na zdrowie. Są źródłem niezbędnych...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2020 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif