Przegląd prasy

Spożycie mleka i produktów mlecznych, a rozwój nowotworu prostaty

Spożycie mleka i produktów mlecznych, a rozwój nowotworu prostaty

Wiele opracowań badań sugeruje, że spożywanie dużej ilości mleka może zwiększać ryzyko wystąpienia nowotworu gruczołu krokowego. Tego typu informacje pojawiały się w medycznych czasopismach już w latach 70. XX wieku....


Przegląd prasy

Makaron shirataki – bezkaloryczny przysmak

Makaron shirataki – bezkaloryczny przysmak

W obecnych czasach na sklepowych półkach możemy znaleźć mnogość produktów zero kalorii. Od napojów gazowanych, przez sosy, po makarony. Tak, właśnie taką nowością mogą cieszyć się konsumenci pragnący...


Przegląd prasy

Kwasy tłuszczowe omega-3 zapobiegają najczęstszej przyczynie zgonów w Polsce

Kwasy tłuszczowe omega-3 zapobiegają najczęstszej przyczynie zgonów w Polsce

Kwasy tłuszczowe omega-3 zaliczane są do PUFAs (Polyunsaturated Fatty Acids) – wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarczanie ich z zewnątrz jest niezbędne, z uwagi na to, że synteza EPA i DHA jest blokowana w...


Przegląd prasy

Ekstrakt z pestek winogron ochroną jelit przed zapaleniem

Ekstrakt z pestek winogron ochroną jelit przed zapaleniem

Jak dowodzą hiszpańscy naukowcy, bogate w proantocyjanidyny ekstrakty z pestek winogron mogą chronić jelita przed zmianami spowodowanymi dietami wysokotłuszczową oraz wysokowęglowodanową.


Przegląd prasy

Unikatowy skład aminokwasowy komosy ryżowej

Unikatowy skład aminokwasowy komosy ryżowej

Komosa ryżowa, inaczej nazywana quinoa, to pseudozboże z którym do czynienia mieli już nasi dziadkowie. Obecnie święci triumfy i coraz częściej możemy zobaczyć ją na sklepowych półkach. Jej imię rozsławił w 2013...






Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2024 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif