VIII Sympozjum Naukowe - Probiotyki w żywności
Czas i miejsce:
Termin szkolenia:
2017-04-26 - 2017-04-28
Termin zgłoszeń: --
Miejsce konferencji: Kiry
Opis:
Już po raz ósmy pracownicy Zakładu Higieny i Zarządzania Jakością Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, zapraszają do udziału w Sympozjum Naukowym nt. „Probiotyki w żywności”.
Zgodnie z przyjętym programem, uczestnicy Sympozjum mają możliwość przedstawienia około 15-minutowych ustnych doniesień, dotyczących wszystkich aspektów zastosowania drobnoustrojów o właściwościach probiotycznych w różnych produktach żywnościowych. Na zakończenie sympozjum przewidziana jest dyskusja okrągłego stołu, poświęcona przyszłości rozwoju nauki w kierunku zastosowania probiotyków w żywności.
Wszystkie doniesienia mogą być opublikowane w roku 2017, w periodyku naukowym PTTŻ ŻYWNOŚĆ. Nauka. Technologia. Jakość. Warunkiem publikacji jest dostarczenie pełnych tekstów, zgodnie z wymaganiami redakcyjnymi podanymi na stronie www.pttz.org, najpóźniej na sympozjum i uzyskanie pozytywnej recenzji merytorycznej. Autorzy wnoszą opłatę za publikację.
Organizator:
ORGANIZATOR
Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności,
Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
WSPÓŁORGANIZATOR
Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
KONTAKT
dr inż. Aleksandra Szydłowska
Tel: (0 22) 593-70-79
Mail: sympozjumprobiotyki2017@wp.pl
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału:
400 zł
Strona www: --
-- - pole nie zostało uzupełnione