Dieta wegetariańska w praktyce dietetyka
Czas i miejsce:
Termin szkolenia:
2016-03-05
Termin zgłoszeń: 2016-03-05
Miejsce konferencji: Warszawa
Opis:
Obecnie rośnie zainteresowanie dietami opartymi o produkty roślinne: wegetariańską, wegańską oraz witariańską. Stawia to przed dietetykiem wyzwanie zrozumienia i bilansowania diet opartych, które wykluczają mięso, nabiał lub wszystkie produkty odzwierzęce. Celem szkolenia jest przedstawienie rzetelnych, naukowo potwierdzonych informacji na temat diet wykluczających produkty odzwierzęce.
Plan szkolenia:
1.Podział i rodzaje diety wegetariańskich
2.Kto i dlaczego wybiera diety roślinne
3.Choroby i przypadłości w których diety wegetariańskie są niewskazane
4.Choroby i przypadłości w których diety wegetariańskie mogą działać profilaktyczni i leczniczo
5.Zagrożenia zdrowotne, którym sprzyjać diety wegetariańskie
6.Białko – źródła i zapotrzebowanie
7.Tłuszcze i cholesterol – źródła i zapotrzebowanie
8.Składniki mineralne potencjalnie niedoborowe
9.Witaminy potencjalnie niedonorowe
10.Wskazana i niezbędna suplementacja
11.Praktyczne aspekty układania diety wegetariańskiej
Organizator:
Nutri Center
Biuro: os. Strusia 9/27 31-808 Kraków
tel: 504-095-602
e-mail: kontakt@nutricenter.pl
OPŁATY za szkolenie: 350 zł uczestnicy / 300 zł studenci
Osoba prowadząca szkolenie: mgr Damian Parol
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału:
350 zł
Strona www: http://nutricenter.pl/dieta-wegetarianska-w-praktyce-dietetyka/
-- - pole nie zostało uzupełnione