Zastosowanie dietetyki w terapii onkologicznej
Czas i miejsce:
Termin szkolenia:
2016-03-05
Termin zgłoszeń: 2016-03-05
Miejsce konferencji: Rzeszów
Opis:
Program szkolenia:
1. Podstawowe informacje dotyczące chorób nowotworowych.
2. Wpływ żywności i żywienia na powstawanie nowotworów.
3. Witaminy a choroby nowotworowe - czy stosowanie witamin jest wskazane w prewencji chorób nowotworowych oraz w trakcie ich leczenia?
4. Żywienie w chorobie nowotworowej:
- najważniejsze mity dotyczące żywienia,
- zasady żywienia w zależności od stanu zdrowia pacjenta, stosowanego leczenia (chemioterapia, radioterapia, przeszczepienie komórek krwiotwórczych), występujących dolegliwości,
- zasad żywienia obowiązujące po zakończeniu leczenia,
- trudności z którymi może spotkać się dietetyk w trakcie pracy z pacjentem onkologicznym.
5. Najpopularniejsze diety alternatywne stosowane przez pacjentów:
- terapia Gersona,
- dieta dr Budwig,
- dieta dr Ewy Dąbrowskiej,
- inne.
6. Omówienie przykładowych przypadków oraz dyskusja.
Organizator:
Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
kontakt@szkoleniadietetyka.pl
tel. 501-710-514
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału:
250 zł
Strona www: http://www.szkoleniadietetyka.pl
-- - pole nie zostało uzupełnione