Współczesna żywność – szanse i zagrożenia
Czas i miejsce:
Termin szkolenia:
2015-12-05
Termin zgłoszeń: 2015-12-05
Miejsce konferencji: Katowice
Opis:
Czy współczesna żywność zwiększa ryzyko otyłości i chorób dietozależnych? Jak modyfikacja żywności i stosowane opakowania do jej przechowania wpływają na nasze zdrowie? Które produkty GMF (Genetic Modified Food) są w Polsce uprawiane a jakie są dostępne na rynku polskim? Czy wszystkie zamienniki cukru są bezpieczne?
Jak wykorzystać w praktyce nutrigenomikę i nutrigenetykę w pracy z pacjentem? W której żywności znajdują się substancje endokrynnie czynne wpływające na naszą masę ciała?
Na wszystkie pytania znajdziemy odpowiedź podczas szkolenia "Współczesna żywność - szanse i zagrożenia.
Organizator:
Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału:
210 zł
Strona www: http://www.szkoleniadietetyka.pl
-- - pole nie zostało uzupełnione