Jak emocje wpływają na żywienie. Najnowsze trendy w psychodietetyce stosowanej.
Czas i miejsce:
Termin szkolenia:
2015-02-28
Termin zgłoszeń: 2015-02-28
Miejsce konferencji: Poznań
Opis:
W programie m.in.:
● Syndrom gotowości anorektycznej
● Moda na dietę – najnowsze trendy i postawy żywieniowe
● Jak kształtować postawy żywieniowe u dzieci
● Diabulimia – zaburzenia odżywiania u osób z cukrzycą typu 1
● Pregoreksja, czyli niewłaściwe zachowania żywieniowe w czasie ciąży
● W gabinecie dietetyka – rozpoznawanie zaburzeń odżywiania
● Jak radzić sobie z trudnym pacjentem
● Praca z pacjentem o różnym poziomie motywacji
● Czym różni się jedzenie popędowe od podnietowego
● Rola coachingu i kompleksowego podejścia do pacjenta
Organizator:
Miejsce konferencji:
Wyższa Szkoła Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa (WSNHiD), ul. Kutrzeby 10, Poznań
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału:
150 zł
Strona www: --
-- - pole nie zostało uzupełnione