Relacja z drugiej edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2015, które odbyły się w dniach 14-16 kwietnia 2015 w Warszawie. Przez trzy dni osoby związane z branżą miały możliwość nawiązania nowych kontaktów i poszerzenia obecnych, ocenienia zapotrzebowania rynku na ich produkty czy usługi oraz śledzenia globalnych trendów. W targach wzieli udział wystawcy z Polski i zagranicy. Odbywały się panele dyskusyjne i specjalne konferencje poświęcone żywności i trendom w branży spożywczej. |
|
100,0% dopasowania frazy szukanej |
Wielkimi krokami zbliżaja się III edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2016, której wzorem lat ubiegłych jesteśmy patronem medialnym. Uwaga! Trwa już rezerwacja powierzchni wystawienniczej. Przedsiębiorcy, którzy już teraz zgłaszają się do organizatorów mogą liczyć na atrakcyjne oferty i duży wybór lokalizacji. Targi odbędą się w dniach 19-21 kwietnia w EXPO XXI w Warszawie. |
|
57,9% dopasowania frazy szukanej |
Ponad 350 Wystawców z 23 krajów, kuchnie i alkohole świata, przyprawy i zioła, najlepsze produkty, specjalni goście kulinarni, eksperci branży spożywczej i HoReCa – słowem cała branża spożywcza przez trzy dni w stolicy! |
|
52,6% dopasowania frazy szukanej |
II edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw już dziś zapowiada się niezwykle ciekawie. Jeszcze więcej wystawców i zwiedzających, prestiżowi partnerzy honorowi i merytoryczni oraz nowość – grupy narodowe m.in. z Holandii, Mołdawii, Tajlandii czy Egiptu, świadczące o dużym zainteresowaniu polskim rynkiem wśród firm zagranicznych. |
|
47,4% dopasowania frazy szukanej |
Polskie rolnictwo świetnie sobie radzi na rynkach międzynarodowych, saldo w handlu rolnym jest dodatnie i wynosi 7,7 mld euro. Mimo dużych zawirowań związanych z rosyjskich embargiem, ciągle jednym z motorów napędowych eksportu pozostaje sektor owoców i warzyw. To w dużej mierze efekt promocji. A z pewnością jedną z najlepszych okazji do promocji żywności będzie IV edycja Targów WorldFood Warsaw! |
|
47,4% dopasowania frazy szukanej |
Do 25 marca wystawcy II edycji targów WorldFood Warsaw mogą zgłaszać swoje produkty do konkursu o Złoty Medal. Celem konkursu jest promocja najlepszych produktów prezentowanych podczas targów WorldFood Warsaw, które odbędą się w dniach 14-16 kwietnia w Expo XXI w Warszawie. |
|
42,1% dopasowania frazy szukanej |
Polacy przywiązują coraz więcej uwagi do żywności organicznej i produktów z certyfikatami. Chętnie sięgają po żywność tradycyjną, lokalną czy też pochodzącą „prosto od rolnika”. |
|
36,8% dopasowania frazy szukanej |
Ruszyła trzecia edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Przez 3 dni EXPO XXI WARSZAWA jest miejscem spotkań biznesowych całej branży spożywczej. Bogaty program konferencyjny, spotkania B2B, egzotyczne produkty, nowości od rodzimych producentów, prezentacja produktów wyróżnionych w prestiżowym konkursie o Złoty Medal targów WorldFood Warsaw to tylko niektóre z korzyści które czekają na odwiedzających gości! Jako Patron Medialny zapraszamy do udziału w pozostałych dniach targowych! |
|
31,6% dopasowania frazy szukanej |
Szacuje się, że rynek żywności ekologicznej w Polsce w 2015 r. osiągnąłwartośćok. 800 mln zł. a w 2017 r. ma szansęprzekroczyć1 mld zł. Powierzchnia ekologiczna użytków rolnych w Polsce wynosi około 580 tys. ha. Liczba zarejestrowanych gospodarstw ekologicznych w 2016 r. wyniosła 24 276. Największa ilośćpodmiotów występuje w województwie małopolskim tj. 1 657. Podziałprocentowy powierzchni użytków rolnych według kategorii upraw wygląda następująco: łąki i pastwiska 35,3%, ziemniaki 0,4%, rośliny strączkowe na suche nasiona 0,9%, zboża 18,6%, uprawy sadownicze i jagodowe 8,9%, warzywa 1,4%, rośliny na paszę33,7%, rośliny przemysłowe 0,5% i pozostałe uprawy 0,3%. |
|
31,6% dopasowania frazy szukanej |
Firmę SyS poznaliśmy w w 2015 roku na międzynarodowych targach żywności WorldFood Warsaw 2015. Przyciągnęła nasza uwagę oryginalnością, prostotą, a jednocześnie dbałością o jakość i wartość żywieniową posiłków. Została założona w 1990 roku w miejscowości Zamiechów na Podkarpaciu przez rodzinę, która przywiązuje dużą uwagę do zwyczajów i tradycji. Inspiracje czerpie z przekazywanej z pokolenia na pokolenie kulinarnej wiedzy, która ujrzała światło dziennie dzięki Pani Zofii, dalej zwaną babcią Zosią. |
|
5,3% dopasowania frazy szukanej |