Człowiek Żywność Zdrowie
Czas i miejsce:
Termin szkolenia:
2018-03-16 - 2018-03-18
Termin zgłoszeń: --
Miejsce konferencji: Wrocław
Opis:
Celem konferencji jest wymiana doświadczeń dotyczących żywienia oraz współczesnych poglądów dotyczących diety i jej zastosowania w profilaktyce poszczególnych jednostek chorobowych. Obecnie obserwujemy intensywny wzrost ilości schorzeń o podłożu metabolicznym i autoimmunologicznym, co powoduje ogromne koszty zdrowotne, ekonomiczne i społeczne, a skutecznym działaniem profilaktycznym może być odpowiednia dieta i zdrowa żywność.
Robocze tematy sesji:
- Kontrowersje w żywieniu- z uwzględnieniem glutaminianu sodu, syropu glukozowo-fruktozowego, glutenu, oligosacharydów fermentujących.
- Substancje biologicznie czynne – modulujące działania żywności.
- Jakość żywności i metody oceny.
- Żywienie – Umiarkowany ruch a intensywny wysiłek fizyczny – jak nie trafić na SOR.
- Medycyna środowiskowa – Wpływ fali elektromagnetycznej na środowisko.
- Krezka – kontrowersje anatomiczne. Unerwienie jelit.
- Szczelność jelit- profilaktyka i leczenie. Wpływ probiotyków.
- Witaminy – fakty i mity.
Organizator:
Kontakt
mfh@gmail.com
Miejsce obrad:
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu Centrum Naukowo-Dydaktyczne Budynek C – Aula Jana Pawła II
pl. Grunwaldzki 24A
50-363 Wrocław
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału:
490 zł
Strona www: http://www.manfoodhealth.umed.wroc.pl/
-- - pole nie zostało uzupełnione