Kalendarz wydarzeń

Kalendarium dietetyka, technologa żywności to:

Uwaga: Termin tego wydarzenia minął.

POLITYKA ALERGENOWA w gastronomii i zakładach przetwórstwa spożywczego

Czas i miejsce:
Termin szkolenia: 2016-04-25
Termin zgłoszeń: 2016-04-25
Miejsce konferencji: Kraków

Reklama
Opis:
Szkolenie skierowane jest dla pracowników R&D, łańcucha produkcyjnego, logistyki, kierownictwa oraz zapewniania jakości.

Dane epidemiologiczne potwierdzają, że z roku na rok liczba osób cierpiących na alergię pokarmową rośnie. Konsumenci oczekują zatem od producentów właściwego produktu we właściwym opakowaniu, by móc dokonywać najlepszego - lub najbezpieczniejszego - dla siebie wyboru, bazując na deklaracjach zamieszczonych na etykietach. Czym jest alergia? Jakie produkty najczęściej ją wywołują? Czym jest obligatoryjna lista alergenów? Czy istnieje bezpieczny poziom alergenu dla osoby uczulonej? Jak informować konsumentów o zawartości alergenów w produkcie? Czym jest znakowanie ostrzegawcze? Jak zidentyfikować źródła alergenów w procesie? W jaki sposób monitorować alergeny w zakładzie, minimalizować ryzyko? Jak zapobiegać zanieczyszczeniu krzyżowemu? Jak podejść do walidacji? Jak podnosić świadomość pracowników? Odpowiedzi na wyżej wymienione pytania znajdziecie Państwo na szkoleniu.

Informacje i zapisy
Dział Szkoleń
kom: 796 85 48 67
tel: 12 399 43 34
e-mail: szkolenia [at] 4active.eu
Organizator:
4Active
ul. Józefitów 4/4
30-039 Kraków
tel: 12 399 43 34
www.4Active.eu
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału: 329 zł
Strona www:


-- - pole nie zostało uzupełnione


Archiwum wydarzeń znajdziesz [ TUTAJ ]

Możesz też dodać: konferencje, wykłady, targi, wystawy, szkolenia, warsztaty


SZKOLENIA / WARSZTATY
Brak nadchodzących wydarzeń

Dodaj wydarzenie
Reklama
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2022 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif