Kalendarz wydarzeń

Kalendarium dietetyka, technologa żywności to:

Uwaga: Termin tego wydarzenia minął.

Współczesna dietetyka - postępy i doniesienia

Czas i miejsce:
Termin szkolenia: 2016-02-19
Termin zgłoszeń: 2016-02-19
Miejsce konferencji: Warszawa

Reklama
Opis:
Plan szkolenia:

1. Historia dietetyki i żywienia.

2. Od norm żywienia do genomiki żywienia. Jak przygotować spersonalizowaną dietę?

3. Żywność funkcjonalna i jej wykorzystanie w chorobach żywieniowozależnych.

4. Sztuczne substancje słodzące - czy są szansą na schudnięcie? Odniesienie do statusu PTBO, omówienie substancji słodzących: naturalnych i syntetycznych. Czy wszystkie są bezpieczne dla naszego zdrowia?

5. Miejsce dla żywności genetycznie modyfikowanej na rynku spożywczym w Polsce:
- krótka charakterystyka GMF (Genetic Modified Food). GMF dostępne w Polsce
- omówienie jak się tworzy GMF
- kontrowersje - omówienie przykładów badań
- dyskusja - za i przeciw

6. Zanieczyszczenia żywności i wody - nowe zagrożenia:
- opakowania - przegląd bezpiecznych i tych niebezpiecznych
- związki esrogenopodobne w żywności i wodzie
- Bisfenol
- przetrwałe związki organiczne w żywności
- tkanka tłuszczowa jako kumulator związków niebezpiecznych
- dyskusja

7. Substancje endokrynnie czynne (EDCs):
- obesogeny XXI wieku?
- gdzie się znajdują EDCs?
- dyskusja

8. Ortoreksja:
- narzędzia diagnostyczne w gabinecie dietetyka
Organizator:
Kontakt
Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
kontakt@szkoleniadietetyka.pl
tel. 501-710-514
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału: 250 zł
Strona www:


-- - pole nie zostało uzupełnione


Archiwum wydarzeń znajdziesz [ TUTAJ ]

Możesz też dodać: konferencje, wykłady, targi, wystawy, szkolenia, warsztaty


SZKOLENIA / WARSZTATY
Brak nadchodzących wydarzeń

Dodaj wydarzenie
Reklama
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2022 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif