Współczesna dietetyka - postępy i doniesienia
Czas i miejsce:
Termin szkolenia:
2016-02-20
Termin zgłoszeń: 2016-02-20
Miejsce konferencji: Wrocław
Opis:
Czy współczesna żywność zwiększa ryzyko otyłości i chorób dietozależnych? Jak modyfikacja żywności i stosowane opakowania do jej przechowania wpływają na nasze zdrowie? Które produkty GMF (Genetic Modified Food) są w Polsce uprawiane a jakie są dostępne na rynku polskim? Czy wszystkie zamienniki cukru są bezpieczne?
Jak wykorzystać w praktyce nutrigenomikę i nutrigenetykę w pracy z pacjentem? W której żywności znajdują się substancje endokrynnie czynne?
Na wszystkie pytania znajdziemy odpowiedź podczas szkolenia: "Współczesna dietetyka - postępy i doniesienia"
Organizator:
Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
kontakt@szkoleniadietetyka.pl
tel. 501-710-514
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału:
210 zł
Strona www: http://www.szkoleniadietetyka.pl
-- - pole nie zostało uzupełnione