Kalendarz wydarzeń

Kalendarium dietetyka, technologa żywności to:

Uwaga: Termin tego wydarzenia minął.

I Narodowy Kongres Żywieniowy Żywność i żywienie w prewencji i leczeniu chorób

Czas i miejsce:
Termin szkolenia: 2016-01-20
Termin zgłoszeń: 2016-01-20
Miejsce konferencji: Warszawa

Reklama
Opis:
W ramach obrad eksperci Instytutu Żywności i Żywienia zaprezentują najnowsze wyniki badań w nauce o żywieniu, między innymi jak żywienie wpłynęło na długość życia Polaków na przestrzeni lat. Przedstawione również będą nowe idee dotyczące żywności i żywienia oraz aktualne zalecenia żywieniowe i model spożycia żywności. Wszystko to ujęte w postaci nowej piramidy żywienia. Wygłoszonych będzie wiele referatów przedstawiających najnowsze osiągnięcia prewencji i leczenia przewlekłych chorób niezakaźnych, w tym chorób układu sercowo-naczyniowego, zaburzeń lipidowych, cukrzycy typu 2, otyłości i choroby Alzheimera. Jedna z sesji poświęcona będzie tematyce przeciwdziałania chorobom zależnym od niedoboru jodu i nadmiernego spożycia soli. Obecni na Kongresie eksperci przedstawią także zagadnienia z obszaru zindywidualizowanego poradnictwa żywieniowego, uwzględniające wyniki badań międzynarodowych osiągnięte podczas realizacji projektu Food4me.
Organizator:
Instytut Żywności i Żywienia

ul. Powsińska 61/63

02-903 Warszawa
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału: --
Strona www:


-- - pole nie zostało uzupełnione


Archiwum wydarzeń znajdziesz [ TUTAJ ]

Możesz też dodać: konferencje, wykłady, targi, wystawy, szkolenia, warsztaty


NAJBLIŻSZE KONFERENCJE
Brak nadchodzących wydarzeń

Dodaj wydarzenie
Reklama
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2022 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif