Najnowsze trendy w leczeniu żywieniowym alergii i nietolerancji pokarmowych
Czas i miejsce:
Termin szkolenia:
2013-11-16
Termin zgłoszeń: 2013-11-16
Miejsce konferencji: Poznań – Luboń
Opis:
Przykładowe zagadnienia:
I sesja. Znaczenie alergii pokarmowych w wybranych jednostkach chorobowych
II sesja. Rola mikroflory jelitowej w stanach chorobowych oraz profilaktyce zdrowia
III sesja – Alergie i nietolerancje pokarmowe w okresie ciąży i laktacji
Miejsce konferencji: Poznań – Luboń, Hotel
Organizator:
Komitet organizacyjny konferencji:
- prof. UM dr hab. Iwona Ignyś,Klinika Gastroenterologii Dziecięcej i Chorób Metabolicznych, UM w Poznaniu
- prof.dr hab. Zbigniew Krejpcio, Zakład Higieny i Toksykologii Żywności, Katedra Higieny Żywienia Człowieka, UP w Poznaniu
- dr hab. med. Lucyna Ostrowska, kierownik Zakładu Dietetyki i Żywienia Klinicznego, Wydział Nauk o Zdrowiu, UM w Białymstoku
dr hab. inż. Julita Reguła, Katedra Higieny Żywienia Człowieka, UP w Poznaniu
Informacje dodatkowe:
Maksymalny koszt udziału:
95 zł
Strona www: http://food-forum.pl/najnowsze-trendy-w-leczeniu-zywieniowym-alergii-i-nietolerancji-pokarmowych/
-- - pole nie zostało uzupełnione