Jest nam niezmiernie miło w imieniu Organizatorów, jak i naszym jako patrona medialnego zaprosić do udziału w IV edycji Konferencji pt. „Żywienie a Zdrowie Prokreacyjne Kobiety”, która odbędzie się w dniu 17 listopada 2022 r. Tematyka Konferencji wpisuje się w najnowsze trendy naukowe i praktyczne, które dotyczą wpływu diety na zdrowie człowieka.
Przy udziale wybitnych postaci ze świata nauki, którzy przyjęli zaproszenie do udziału w spotkaniu, zostanie przedstawiona najnowsza wiedza na temat nutrigenomiki, wpływu mikrobioty na zdrowie człowieka, znaczenia prawidłowej podaży folianów, żelaza i witamin dla zdrowia prokreacyjnego kobiety. Tematem spotkania będzie też współzależność potencjału genetycznego człowieka i diety oraz ich korelacja z rozwojem wewnątrzmacicznym płodu. Prawidłowe żywienie kobiety ma ogromny wpływ za zdrowie prokreacyjne i zdrowie przyszłych pokoleń. Mamy nadzieję, że dobór tematów i wykładowców zapewni najwyższy poziom Konferencji.
Konferencja skierowana jest do lekarzy (ginekologów, położników, pediatrów, neonatologów), dietetyków, farmaceutów oraz położnych.
Poprzednie edycje Konferencji online okazały się bardzo dużym sukcesem, ponieważ uczestniczyło w nich 550-730 osób!
Więcej informacji na stronie internetowej Konferencji: www.zywienieaprokreacja2022.pl.
Autor publikacji
mgr Karolina Jachimowicz-Rogowska
Doktorantka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie w dyscyplinie technologia żywności i żywienia. Zdrowym stylem życia interesuje się od blisko dekady. Lubi dzielić się swoją wiedzą i inspirować innych do zmiany nawyków żywieniowych. W swojej pracy zajmuje się żywieniem dzieci oraz dietami wegetariańskimi. Wolne chwile spędza w kuchni. [profil autora]