Zaproszenie na III Konferencję Żywienie a zdrowie prokreacyjne kobiet.  



Jest nam niezmiernie miło w imieniu organizatorów jak i naszym jako patrona medialnego zaprosić do udziału w III edycji Konferencji pt. „Żywienie a Zdrowie Prokreacyjne Kobiety”, która odbędzie się w dniu 19 listopada 2021r. Tematyka Konferencji wpisuje się w najnowsze trendy naukowe i praktyczne, które dotyczą wpływu diety na zdrowie człowieka.

Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama

Przy udziale wybitnych postaci ze świata nauki, którzy przyjęli nasze zaproszenie do udziału w spotkaniu, chcemy przedstawić najnowszą wiedzę na temat nutrigenomiki, wpływu mikrobioty na zdrowie człowieka, znaczenia prawidłowej podaży folianów, żelaza i witamin dla zdrowia prokreacyjnego kobiety. Tematem spotkania będzie też współzależność potencjału genetycznego człowieka i diety oraz ich korelacja z rozwojem wewnątrzmacicznym płodu. Prawidłowe żywienie kobiety ma ogromny wpływ za zdrowie prokreacyjne i zdrowie przyszłych pokoleń. Mamy nadzieję, że dobór tematów i wykładowców zapewni najwyższy poziom Konferencji i spełni Państwa oczekiwania.

Konferencja skierowana jest do lekarzy (ginekologów, położników, pediatrów, neonatologów), farmaceutów, dietetyków, położnych oraz osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem.

Ubiegłoroczna edycja konferencji online okazała się bardzo dużym sukcesem, ponieważ uczestniczyło w niej 730 osób!  Osoby które nie mogły wziąć udziału w obradach na żywo otrzymały możliwość obejrzenia wykładów w ciągu 12 miesięcy. Takie elastyczne podejście w połączeniu z bezpieczeństwem (w obecnej sytuacji epidemiologicznej uczestnicy mają możliwość wysłuchania wykładów w bezpiecznych warunkach, bez kontaktu z innymi osobami), wygodą (możliwość wzięcia udziału w konferencji „bez wychodzenia z domu” z dowolnego miejsca na Ziemi), oszczędnością czasu (uczestnicy nie tracą czasu na dojazd do miejsca gdzie odbywa się konferencja) oraz oszczędnością pieniędzy (niższa opłata za udział w konferencji w porównaniu do stacjonarnej konferencji oraz brak kosztów dojazdu i noclegu) spowodowały, że zainteresowanie ze strony uczestników przerosło nasze najśmielsze oczekiwania. Opinie uczestników to potwierdzają:

 „Konferencja była przygotowana w fantastyczny i bardzo profesjonalny sposób. Bardzo wiele z niej wyniosłam i jestem bardzo zadowolona z tak pożytecznie spędzonego dnia. Duży zastrzyk konkretnej wiedzy.”

„Bardzo merytoryczne wykłady, sprawnie, nie było czuć, że konferencja jest online”

„Bardzo wysoki poziom merytoryczny wykładowców, udział w tej konferencji był niezwykle pouczający!”

Tegoroczna edycja wydarzenia ponownie odbędzie się w formie konferencji online ze streamingiem na żywo. Nowa odsłona Konferencji to merytoryczne prelekcje z udziałem wykładowców z całej Polski, ale także dyskusje po zakończeniu każdej sesji (uczestnicy będą mogli zadawać pytania na live-czacie).

Mamy nadzieję, że taka forma konferencji online ponownie spotka się z Państwa akceptacją.

Z wyrazami szacunku i do zobaczenia online!

  1. Prof. Agnieszka Seremak-Mrozikiewicz Prof. Jan Mazela Prof. Hubert Wolski

PROGRAM SPOTKANIA

09.00 – 09.10  Powitanie (Krzysztof Drews, Agnieszka Seremak-Mrozikiewicz, Jan Mazela, Hubert Wolski)

SESJA I 

Prowadzący: Ewa Wender-Ożegowska, Mirosław Wielgoś

09.10 – 09.30  Aktywność fizyczna w ciąży (Mirosław Wielgoś)

09.30 – 09.50  Suplementacja ciężarnych – rekomendacje PTGiP (Piotr Sieroszewski)

09.50 – 10.10  Smak, wybory żywieniowe i zdrowie kobiety (Agata Chmurzyńska)

10.10 – 10.30  Czy odpowiednia dieta i kontrola masy ciała mają wpływ na przebieg ciąży i wyniki położnicze w ciąży powikłanej cukrzycą (Ewa Wender-Ożegowska)

10.30 – 10.50  Wpływ diety i czynników środowiskowych na rozwój ciąży (Krzysztof Drews)

10.50 – 11.10  Dyskusja

11.10 – 11.15  Przerwa

SESJA II 

Prowadzący: Agnieszka Seremak-Mrozikiewicz, Piotr Sieroszewski

11.15 – 11.35  Zastosowanie probiotyków u kobiet ciężarnych (Agnieszka Seremak-Mrozikiewicz)

11.35 – 11.55  Probiotyki a infekcje bakteryjne i grzybicze pochwy (Tomasz Paszkowski)

11.55 – 12.15  Dyskusja

12.15 – 12.40  Przerwa

SESJA III 

Prowadzący: Krzysztof Drews, Agata Chmurzyńska

12.40 – 13.20  Wykład specjalny: Optymalizacja żywienia matki: możliwość poprawy długoterminowego zdrowia dziecka / Optimizing maternal nutrition: an opportunity to improve long-term health of the child (Berthold Koletzko)

13.20 – 13.40  Immunomodulacyjne właściwości laktoferyny: czy można wykorzystać je w prewencji zakażeń i porodu przedwczesnego? (Krzysztof Kamiński)

13.40 – 14.00  Rola laktoferyny w gospodarce żelaza u ciężarnej (Hubert Wolski)

14.00 – 14.20 Dyskusja

14.20 – 14.45  Przerwa

SESJA IV 

Prowadzący: Jarosław Kalinka, Hubert Wolski

14.45 – 15.05  DHA w ciąży (Jarosław Kalinka)

15.05 – 15.25  Wpływ używek (nikotyna, kawa, herbata, alkohol) na ciążę (Ewa Florek)

15.25 – 15.45  Hipotrofia płodu – czy dieta jest istotna? (Agata Szpera-Goździewicz)

15.45 – 16.05  Znaczenie witaminy D w cholestazie ciężarnych (Krzysztof Piątek)

16.05 – 16.25  Dyskusja

16.25 – 16.30  Zakończenie obrad

Autor opracowania:


Udostępnij
Polub NutriLife.pl




  Autor publikacji

mgr Paulina Jedut

mgr Paulina Jedut

Redaktor czasopisma Journal of Nutrilife [profil autora]

Reklama
Reklama

Zobacz także

Targi Healthy Lifestyle Show – Zacznij Zdrowy Styl Życia!
Targi Healthy Lifestyle Show – Zacznij Zdrowy Styl Życia!
Godna i radosna starość w zdrowiu i dobrej kondycji - III Narodowy Kongres Żywieniowy
Godna i radosna starość w zdrowiu i dobrej kondycji - III Narodowy Kongres Żywieniowy
I Poznański Naukowy Kongres Dietetyki
I Poznański Naukowy Kongres Dietetyki
V Ogólnopolska Konferencja Naukowa - Dietetyka Gerontologiczna- wyzwania i szanse
V Ogólnopolska Konferencja Naukowa - Dietetyka Gerontologiczna- wyzwania i szanse

Tematyka publikacji


DOŁĄCZ DO NAS
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2021 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif