Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej - IŻŻ  



W czwartek 19 stycznia 2017 roku odbyła się konferencja prasowa zorganizowana przez Instytut Żywności i Żywienia. Tematem konferencji było powołanie przez IŻŻ Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej.

Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama

Podczas konferencji poruszono następujące tematy:

  • Dlaczego powołano Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej (NCEŻ)?
  • Czym NCEŻ będzie się zajmowało?
  • Dlaczego warto zajrzeć na strone www.ncez.pl?
  • Jaką wiedzę na temat żywienia maja Polacy?
  • Czy Polacy potrzebują dodatkowego źródła wiedzy o żywieniu i zdrowym stylu życia?
  • Omówienie wyników badania konsumenckiego "Zapobieganie nadwadze i otyłości oraz chorobom przewlekłym poprzez edukację społeczeństwa w zakresie żywienia i aktywności fizycznej".

Strona www.ncez.pl będzie zawierać materiały dostosowane treścią i stylistyką do określonych grup odbiorców. Jej atutem ma być prosty, zrozumiały język artykułów i materiałów wideo. Ponizej przedstawiamy próbkę materiału wideo.

 

 

W ramach strony dostępne są już ciekawe wywiady z ekspertami IŻŻ oraz kalkulatory żywieniowe jak np. kalkulator wartości odżywczej produktów i potraw, kalkulator BMI. W ramach strony udostępniane są aplikacje Zdrowa Mama, Asystent Zdrowego Żywienia.

Jak można zauważyć w stopkach strony i na przedstwianych materiałach podczas konferencji inicjatywa ta jest współfinansowan w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej (Swiss Contribution) oraz środkom od Ministerstwa Zdrowia.

Autor opracowania:




Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama
Reklama


Zobacz także

Metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia
Metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia
Jak przygotowć 30% roztwór wodorotlenku sodu, a następnie rozcieńczyć go do 15%? - Niezbędnik
Jak przygotowć 30% roztwór wodorotlenku sodu, a następnie rozcieńczyć go do 15%? - Niezbędnik
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Stężenie i gęstość wybranych roztworów handlowych - Niezbędnik
Charakterystyka serów - klasyfikacja, wartość odżywcza, produkcja, konsumpcja
Charakterystyka serów - klasyfikacja, wartość odżywcza, produkcja, konsumpcja
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2017 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif