Relacja z drugiej edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2015, które odbyły się w dniach 14-16 kwietnia 2015 w Warszawie. Przez trzy dni osoby związane z branżą miały możliwość nawiązania nowych kontaktów i poszerzenia obecnych, ocenienia zapotrzebowania rynku na ich produkty czy usługi oraz śledzenia globalnych trendów. W targach wzieli udział wystawcy z Polski i zagranicy. Odbywały się panele dyskusyjne i specjalne konferencje poświęcone żywności i trendom w branży spożywczej.
Druga edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2015 już za nami! Na targach zaprezentowało się ponad 200 wystawców, z czego ponad połowa przybyła z zagranicy, m.in.: Francji, Grecji, Holandii, Włoch, Hiszpanii, Czech, Niemiec, Litwy, Białorusi, Ukrainy, Republiki Macedonii, Indii, Chin, Tajwanu czy Sri Lanki. Wystawa stwarza doskonałą możliwość nawiązania współpracy biznesowej z firmami z branży spożywczej z całego świata, w tym z sieciami handlowymi. Zwiedzający mieli także okazję do wysłuchania serii wykładów w ramach Forum Dyskusyjnego.
Podczas targów po raz kolejny przyznano prestiżową nagrodę World Food Warsaw.
O znaczeniu Złotego Medalu WorldFood Warsaw świadczy najlepiej sukces ubiegłorocznego laureata – firmy Stewiarnia Sp. zo.o., która po udziale w targach i zwycięstwie w zmaganiach konkursowych, nawiązała atrakcyjną współpracę z sieciami handlowymi.
Gratulujemy Organizatorom Targów WorldFood Warsaw umiejętności organizacyjnych i profesjonalizmu w przygotowaniu wydarzenia. Patrząc na ilość zgromadzonych wystawców, jak i różnorodność produktów, które pochodziły nawet z bardzo odległych stron świata, już dziś z niecierpliwością czekamy na kolejne edycje Targów.
Autor publikacji
dr inż. Aneta Brodziak
Autor publikacj nie udostępnił swojej wizytówki.
Z udostępnionymi informacjami, w tym opublikowanymi pracami autora, możesz zapoznać się odwiedzając jego profil - [profil autora]