Zdrowsze soki owocowe już od 28 kwietnia 2015 !  



Sok owocowy to "Wyrób zdolny do fermentacji, lecz niesfermentowany, otrzymany z jadalnych części zdrowych, dojrzałych, świeżych lub schłodzonych, lub zamrożonych owoców, jednego lub większej liczby gatunków, posiadający barwę, smak i zapach charakterystyczne dla soku z owoców, z których jest wytworzony", wydaje się, że to samo zdrowie ale nie zawsze tak jest - mówi dr Bożena Sosnowska, pracownik naukowy Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, UP w Lublinie. Jednak nowa dyrektywa unijna poprawi jakość soków.

Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama

Sok owocowy to "Wyrób zdolny do fermentacji, lecz niesfermentowany, otrzymany z jadalnych części zdrowych, dojrzałych, świeżych lub schłodzonych, lub zamrożonych owoców, jednego lub większej liczby gatunków, posiadający barwę, smak i zapach charakterystyczne dla soku z owoców, z których jest wytworzony", wydaje się, że to samo zdrowie ale nie zawsze tak jest - mówi dr Bożena Sosnowska, pracownik naukowy Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, UP w Lublinie.

 

Obecnie do soków bardzo często dodawany jest cukier (sacharoza, fruktoza, syrop glukozowo-fruktozowy). Jego ...




Publikacja dostępna po zalogowaniu

LOGOWANIE

e-mail:

hasło:

Nie pamiętasz hasła?


Nie masz jeszcze konta? Załóż je!
Autor opracowania:




Udostępnij
Polub NutriLife.pl
Reklama
Reklama


Zobacz także

Alkohol tylko na dowód osobisty
Alkohol tylko na dowód osobisty
Oleje roślinne, charakterystyka i technologia wytwarzania
Oleje roślinne, charakterystyka i technologia wytwarzania
Jak przygotowć 30% roztwór wodorotlenku sodu, a następnie rozcieńczyć go do 15%? - Niezbędnik
Jak przygotowć 30% roztwór wodorotlenku sodu, a następnie rozcieńczyć go do 15%? - Niezbędnik
Mamy już roczek!
Mamy już roczek!
Czasopismo:O nas | Redakcja | Dla autorów | Patronat medialny | Kontakt
Serwis: Reklama | Regulamin | Pomoc | Kanały informacyjne (RSS)
Copyright © 2017 NutriLife.pl
  
//www.honcode.ch/HONcode/Seal/HONConduct186547_s1.gif