Pierwszy raz w historii Międzynarodowe Targi Poznańskie BAKEPOL odbywają się w Lublinie. Z punktu widzenia zwiedzającego targi przygotowane bardzo poprawnie. Tłumów zwiedzających na targach nie ma, ale i przedmiot targów jest mocno branżowy. Nie znajdziecie tu stoisk z różnymi świecidełkami i innymi niepotrzebnymi rzeczami, które ktoś próbuje sprzedać przy okazji targów. Tu sa konkrety, technologie, maszyny, półprodukty, surowce, produkty... czyli to wszystko, co technologa żywności i innych branżowców powinno zainteresować. Miłym zaskoczeniem był poziom wiedzy wystawców - to są profesjonaliści, którzy znają się na sprzedawanym sprzęcie.
Pierwszy raz w historii Międzynarodowe Targi Poznańskie BAKEPOL odbywają się w Lublinie. Z punktu widzenia zwiedzającego tergi przygotowane bardzo poprawnie. Tłumów zwiedzajłcych na targach nie ma ale i przedmiot targów jest mocno branżowy. Nie znajdziecie tu stoisk z różnymi świecidełkami i innymi niepotrzebnymi rzeczami, które ktoś próbuje sprzedać przy okazji targów. Tu sa konkrety, technologie, maszyny, półprodukty, surowce, produkty... czyli to wszystko co technologa żywności i innych branżowców powinno zainteresować. Miłym zaskoczeniem był poziom wiedzy wystawców, to są profesjonaliści, którzy znają się na sprzedawanym sprzęcie.
Niestety, żeby o tym wszystkim się przekonać musimy już głębiej sięgnąć do kieszeni. Bilet wstępu normalny, bez rejestracji kosztuje 25zł, ulgowy po rejestracji (tylko dla branżowców) na miejscu 15zł. Organizator wprowadził też bilet szkolny po 5zł ale zastrzegł, że jest on tylko i wyłącznie "dla zorganizowanych grup za szkół i uczelni wyłącznie o profilu piekarskim i cukierniczym". Niestety takich szkół jest mało... Jeśli będziemy chcieli zostawić samochód na parkingu targów to będzie nas to kosztować 30zł za dobę.
Poniżej kilka zdjęć, miłego oglądania!
Autor publikacji
Piotr Wolski
Autor publikacj nie udostępnił swojej wizytówki.
Z udostępnionymi informacjami, w tym opublikowanymi pracami autora, możesz zapoznać się odwiedzając jego profil - [profil autora]